Home > Voorstellingen > Seizoen 16-17 Jasper van Kuijk
Terug naar voorstellingen overzicht

Onder de Streep

Van Kuijk daagt je uit om niks op te zoeken en je over te geven aan de verrassing.

 • Locatie Griffioenzaal
   
 • Genre Cabaret
   
 • Zaal Griffioenzaal
   
 • Student WO en HBO € 11,-
   
 • Middentarief € 13,50 (CJP, stadspas, medewerker VU)
   
 • Overigen € 16,-
   
 • Datum di 04-04-2017
   
 • Aanvangstijd 20:30 uur
   
Naam Starttijd Beschikbaarheid
Jasper van Kuijk - Onder de streep di 04-04-2017 20:30

Jasper van Kuijk 530 nr 2

Je neemt geen risico’s. Voor elke keuze die je maakt win je stapels informatie in. Wie is die cabaretier? Wat vonden recensenten van zijn voorstelling? Welke columns schrijft hij waar? En als dat niet in het tekstje staat, zoek je online. Want je wilt wel weten wat je krijgt, toch? Het is tenslotte ook je vrije avond. En door wat op zijn website staat krijg je het idee dat Jasper van Kuijk een talentvolle cabaretier is. Wint Cameretten en krijgt het Stijgend Applaus Stipendium. Schrijft een column in de Volkskrant. Mooie recensies ook: een boeiend verteller, kritische blik en prettig narrige persoonlijkheid. Maar je weet ook wie die informatie op die site heeft gezet. Dus zeker weten doe je het nooit. Zeker weten, onze behoefte om alles zeker te weten, dat is waar Onder de Streep over gaat. Van Kuijk daagt je uit een keer niks op te zoeken en je over te geven aan de verrassing.D

De pers over Onder de Streep: ‘Van Kuijk laat in een hoog verteltempo veel interessants passeren: Het is knap hoe hij al zijn losse onderwerpen verbindt met zijn angst voor een wereld waarin niets te ontdekken valt.’ (Volkskrant). ‘Van Kuijk heeft bewezen dat hij een boeiend verteller is, een prettig narrige cabaretier met een fijne kritische blik.’ (Theaterkrant.nl). ‘De kracht van de voorstelling zit hem in de herkenbaarheid van de thema´s, zijn sympathieke persoonlijkheid en prettige verteltrant.’ (cabaret.nl). ‘Dat u deze voorstelling van deze talentvolle cabaretier moet gaan zien staat voor mij buiten kijf. Jasper van Kuijk is een verdomd vermakelijk verteller en een interessant cabaretier.’ (Cultuurpodium.nl).   

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Hij is naast cabaretier ook parttime universitair docent gebruiksgerichte innovatie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen op de TU Delft. Zie ook op www.jaspervankuijk.nl (want het blijft verleidelijk.)

Bekijk hier alvast de trailer van Onder de Streep:


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl