Kaartverkoop voorstellingen en cursussen


Kaartverkoop

algemene voorwaarden theaterbezoek

De Griffioen is aangesloten bij de VSCD, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, de branchevereniging van podia in Nederland. Daarmee hanteert de Griffioen de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD, die staan vermeld onder deze link.

Wanneer u de Griffioen bezoekt gaat u akkoord met onze hygiënemaatregelen en de maatregelen met betrekking tot gezondheidsklachten op het gebied van Covid-19.

Online kaartverkoop via www.griffioen.vu.nl

Theater- en filmkaartjes kun je online bestellen op deze website. Online kun je betalen met iDeal, Visacard, Mastercard, Maestrocard, de nationale bioscoopbon en de Podiumcadeaukaart. De administratiekosten voor het kopen van 1 of 2 kaartjes zijn € 2,-, voor 3 kaartjes € 3,-, voor 4 kaartjes € 4,- en voor 5 of meer kaartjes € 5,-. Deze bedragen berekenen we om alle kosten van het betaalproces op onze website te kunnen dekken. We rekenen bij betaling aan de kassa op Uilenstede geen administratiekosten.
Na de betaling krijg je een e-mail toegestuurd met in de bijlage de e-ticket(s). Deze kun je printen of op je telefoon laten zien bij de zaal; dit is je toegangsbewijs. De e-tickets worden (met eventueel kortingsbewijs) altijd aan de zaal gecontroleerd. Na aanvang van de voorstelling heb je geen toegang meer tot de zaal.

Bestelling checken via je account
Onderaan deze site kun je inloggen op je account en kun je je gereserveerde en gekochte kaarten inzien. Je kunt ook je kaarten opnieuw printen als je de oude kwijt bent geraakt. Let op: de originele kaarten zijn niet meer geldig als kaarten opnieuw geprint worden.

Kaartverkoop aan de kassa maandag t/m vrijdag 17.00 – 22.30 uur

Alle theater- en filmkaartjes zijn ook verkrijgbaar aan de Griffioenkassa. Je kunt contant betalen, met pin, Podiumcadeaukaart, Visacard, Mastercard, Maestrocard, de Bioscoopcadeaukaart, de theaterbon en de nationale bioscoopbon. Verkochte kaarten worden nooit teruggenomen, maar kunnen wel worden geruild voor kaarten voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen (zie op deze pagina onder ruilen). De openingstijden van de kassa zijn ma. t/m vr. 17.00 – 22.30 uur.

Telefonisch reserveren

In verband met Corona is het helaas niet mogelijk om te reserveren. (We Are Public abonnees vormen hierop de enige uitzondering.)

De Griffioen reserveringslijn (020-5985100) wordt alleen opgenomen als de kassa open is (zie hierboven). Kaarten dienen binnen twee weken na de reservering te worden opgehaald. Alle reserveringen vervallen een half uur voor aanvang van de voorstelling. De reserveringskosten zijn € 3,- per bestelling (dus niet per kaartje).

Kortingen

Bij de voorstellingen staan drie prijzen vermeld. Het lage tarief geldt voor universitaire, HBO- en MBO-studenten (geldige collegekaart met bewijs van inschrijving voor het lopende collegejaar meenemen), het middentarief voor CJP, Amstelveen– of stadspas en VU-personeel (met bewijs waaruit blijkt dat je aan de VU werkt).  Het recht op korting wordt aan de zaal, voor aanvang van de voorstelling of film, gecontroleerd. Neem daarom altijd een geldig kortingsbewijs mee!
De korting op de toegangskaarten is persoonlijk. Als medewerker of student kun je dus alleen voor jezelf een kaart met korting kopen en niet voor iemand anders. De enige uitzondering hierop zijn de medewerkersvoorstellingen. VU-medewerkers kunnen voor dit soort voorstellingen per persoon 4 kaarten kopen, waarbij het medewerkerstarief ook geldig is voor niet VU-medewerkers.

Wanneer ben je student?

Je bent voor de Griffioen student als je een voltijdsstudent bent aan een MBO, HBO of WO-instelling in Nederland (dus niet uit het buitenland), of een deeltijd- of premasterstudent aan de VU. We vragen je altijd om een bewijs van inschrijving van het lopende collegejaar mee te nemen.

Cinevillekaarten

Cinevillepashouders kunnen vanaf anderhalf uur voor de vertoning van een film een kaartje ophalen bij de kassa of een kaartje telefonisch reserveren; dit kan niet eerder.

Wachtlijst

Bij uitverkochte voorstellingen houdt de Griffioen een wachtlijst bij. Je kunt je via de site bij het bestellen opgeven voor de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, worden mensen van die lijst gebeld of gemaild. Niet afgehaalde reserveringen komen een half uur voor aanvang vrij. Je kunt voor deze plaatsen op de dag zelf vanaf 18.00 uur aan de kassa een volgnummer vragen. Per nummer worden maximaal twee kaarten verkocht.

Ruilen

Verkochte kaarten worden niet teruggenomen, maar kunnen wel worden geruild voor kaarten voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen. Dit kan tot een week voor de voorstelling, uitsluitend aan de kassa. Voor een ruil van één of meerdere kaartjes wordt per voorstelling € 2,50 in rekening gebracht, plus het eventuele prijsverschil in geval van een duurdere voorstelling. Bij een goedkopere voorstelling vindt geen teruggave van het prijsverschil plaats. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer tot de zaal en geldt er geen restitutie.
Let op: kaarten die gekocht zijn met voordeelmenukorting, kunnen niet geruild worden.

Vrije stoelkeuze

Als je kaartjes koopt voor theater en film in de Griffioen dan kun je zitten waar je wilt. Bij elkaar zitten is daarom altijd mogelijk.

Mindervaliden

De Griffioen heeft een theaterzaal met een vlakke vloer en is daarom prima geschikt voor mindervaliden en rolstoelen. Als je in een rolstoel zit, geef dit dan minimaal een dag van tevoren aan bij de kassa. We reserveren dan een plaats voor je in de zaal.


Cursusinschrijvingen

ALGEMENE VOORWAARDEN

Door inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je de verplichting aan tot betaling van het volledige cursusgeld.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ingeschreven tot het maximaal aantal deelnemers per cursus.

Cursusgelden worden niet terugbetaald, tenzij een cursus om organisatorische redenen niet door kan gaan. In geval van langdurige blessure of ziekte kan overgegaan worden tot restitutie van het cursusgeld. In dit geval is een doktersverklaring nodig.

Cultuurcentrum Griffioen behoudt zich het recht voor een cursus te annuleren of uit de stellen indien er onvoldoende inschrijvingen zijn. De cursist wordt per mail geïnformeerd. Het betaalde cursusgeld wordt binnen twee weken teruggestort.

Als je je voor een cursus met korting inschrijft, dien je een bewijs van inschrijving, afstudeerverklaring of een medewerkerspas te kunnen overleggen.

Opmerkingen, vragen en klachten over cursussen kun je mailen naar de cursusadministratie via cursus.griffioen@vu.nl.Voor rechtstreekse correspondentie tussen jou en de docent is de Griffioen niet verantwoordelijk.

Aan eventuele (zet)fouten in de aangekondigde activiteiten en prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Tevens is het mogelijk in verband met het vroegtijdig samenstellen van het programma dat gegevens met betrekking tot lesdag, lestijd en docent afwijken van hetgeen is gepubliceerd.

Bij lesuitval wordt de les aan het eind van het cursusprogramma ingehaald, dit kan eventueel op een andere dag en tijdstip plaatsvinden. Cursisten dienen er rekening mee te houden dat een cursus hierdoor enkele weken kan uitlopen.

Bij inschrijving van minder cursisten dan het minimale aantal kan de cursus in overleg doorgaan in minder lesuren voor dezelfde prijs of worden samengevoegd met een andere cursus. Hierdoor kunnen cursustijden wijzigen.

Als je niet aanwezig kan zijn tijdens de les, dien je je via mail af te melden via balie.griffioen@vu.nl.

Indien aan een cursus ingangseisen (zoal op de website vermeld) zijn verbonden en de docent constateert dat de cursist hier niet aan voldoet, dan heeft Cultuurcentrum Griffioen het recht de cursist in een andere cursus te plaatsen. Een eventueel verschil in cursusprijs wordt dan verrekend.

Het deelnemen aan de cursussen geschiedt geheel op eigen risico.

Overschrijving naar een andere cursus kan alleen per mail (cursus.griffioen@vu.nl) tót twee weken voor aanvang van de cursus. Als deze tijd verstreken is, is het niet meer mogelijk.

Het is mogelijk dat tijdens de cursussen of activiteiten foto’s gemaakt worden door een fotograaf van de Griffioen. Deze foto’s worden gebruikt voor publicitaire doeleinden zoals een folder, flyer, poster, website e.d. Indien je hiertegen voorafgaand aan de cursus via de mail geen schriftelijk bezwaar aantekent (cursus.griffioen@vu.nl o.v.v. de cursus waaraan u deelneemt, gaat de Griffioen ervanuit dat je hiermee akkoord gaat. Uiteraard kun je ter plekke de fotograaf kenbaar maken of je al dan niet gefotografeerd wenst te worden.

Bij overschrijving naar een andere cursus wordt geen geld teruggegeven bij een prijsverschil kleiner dan tien euro met de oude cursus.

INSCHRIJVEN ONLINE

Je selecteert de cursus van je keuze en bestelt deze op de site. Is het de eerste keer dat je iets bestelt via onze site, dan maak je een account aan tijdens het bestelproces. Een cursusinschrijving is persoonlijk: het is niet mogelijk twee dezelfde cursussen te kopen op één naam.      
Betaling online kost € 2,- per transactie. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de gekochte cursus na de betaling. Let op: pas nadatde betaling met iDeal, Visa, Master of Maestro is afgerond ben je ingeschreven voor de betreffende cursus!

INSCHRIJVEN AAN DE KASSA

Betaling het liefst met pinpas. Eventuele materiaalkosten zijn in de cursusprijs verwerkt en worden dus direct bij inschrijving afgerekend, tenzij anders vermeld.

wachtlijst

Bij uitverkochte cursussen houdt de Griffioen een wachtlijst bij. Je kunt dan een mail sturen naar balie.griffioen@vu.nlvoor welke cursus je graag op de wachtlijst wil. Als er plaatsen vrijkomen, worden mensen van die lijst gemaild.

KORTING

Bij de cursussen staan 3prijzenvermeld, respectievelijk het tarief voor

(a)universitaire, HBO- en MBO-studenten,

(b) personeel VU en afgestudeerden van VU en

(c) overige deelnemers.

Let op: we controleren je recht op kortingtijdens je cursusbezoek in de Griffioen. Zorg daarom dat je altijd een van onderstaande kortingsbewijzen bij je hebt:

Voor universitaire, HBO- en MBO-studenten: collegekaart met bewijs van inschrijving voor het lopende collegejaar (geen ov-chipkaart!)

Voor VU-medewerkers: een bewijs waaruit blijkt dat je aan de VU werkt (dit kunnen verschillende passen zijn)

Voor afgestudeerden aan de VU: een kopie van je diploma.

WANNEER BEN JE STUDENT?

Je bent voor de Griffioen student als je een voltijdsstudent bent aan een MBO, HBO of WO-instelling in Nederland (dus niet uit het buitenland), of een deeltijd- of premasterstudent aan de VU. We vragen je altijd om een bewijs van inschrijving van hetlopendecollegejaar mee te nemen.

Aan eventuele fouten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

aanvullende coronavoorwaarden

In en om het Griffioen gebouw dienen bezoekers en medewerkers zich te houden aan alle actueel geldende Nederlandse maatregelen, in het bijzonder alle basisregels voor iedereen zoals die zijn gepubliceerd op www.overheid.nl in verband met het Coronavirus Covid 19. De actueel geldende maatregelen worden bekend verondersteld.

Wanneer je koorts hebt en/of benauwd bent blijf je thuis. Indien je een cursus daarom niet kunt volgen of niet kunt afmaken, zal het cursusbedrag, al dan niet naar rato, worden omgezet in een saldo dat ten dele of geheel te besteden is aan cursus in seizoen 2020-2021 (najaar 2020, voorjaar 2021 of zomer 2021). Het saldo is niet opvraagbaar, strikt persoonlijk en daarom niet overdraagbaar.

Wanneer een huisgenoot koorts heeft en/of benauwd is, blijf je thuis. Indien je een cursus daarom niet kunt volgen of niet af kunt maken, zal het cursusbedrag, al dan niet naar rato, worden omgezet in een saldo dat ten dele of geheel te besteden is aan cursus in seizoen 2020-2021 (najaar 2020, voorjaar 2021 of zomer 2021). Het saldo is niet opvraagbaar, strikt persoonlijk en daarom niet overdraagbaar.

Door je in te schrijven voor een cursus garandeer je, dat je niet naar de Griffioen zal komen om deel te nemen aan een cursus wanneer je Covid-19 symptomen hebt, zoals benauwd zijn en/of koorts hebben, of wanneer een huisgenoot die symptomen heeft.

Wanneer een cursus of cursusdeel door omstandigheden, daaronder tevens begrepen maatregelen van de overheid, in een andere vorm gegeven moet gaan worden, een en ander uitsluitend ter beoordeling van de Griffioen, bijvoorbeeld van fysiek naar hybride, of naar online, blijft dit een volwaardige uitvoering van een Griffioen cursus zoals door de Griffioen is aangeboden. Deze eventuele wijziging  geeft daarom geen recht op restitutie van het cursusbedrag.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij in deze website gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten